Ataşehir Diş Beyazlatma

diş beyazlatma ataşehir fiyatları

Ataşehir diş beyazlatma, diş beyazlatma genellikle diş renginden memnun olmayanların, gülümsemelerini etkilemekle birlikte bir takım sorunları beraberin getirdiği için, bu sorunu yaşayan kişilerin yöneldiği bir tedavi yöntemidir. Diş beyazlatma jelleri yardımıyla bu sorunun önüne geçilmektedir. Diş renklerini etkileyen maddeler kullanıyorsa bunlar; çay, sigara, kola, kahve, şeker ve benzeri içecekler fazla miktarda tüketiliyorsa dişlerde, lekelenmeler meydana gelmektedir. Hekimlerimiz bu sorunu iki aşamada gidermektedir.

1 Klinikte uzman doktor tarafından hasta muayene edildikten sonra uygulanan ilaç yöntemi. Renkli ışığın diş bölgesine belli bir süre tutulmasıyla fark edilir bir sonuç elde edilmektedir.

2 Diğer yöntem ise lekelenme şikâyeti olan kişi evde uygulayabilecektir. Doktor, hastanın ağzının ölçüsünü alarak ona uygun bir kalıp hazırlar ve verilen süre içinde hasta diş beyazlatma işlemini uygular.

Ataşehir diş beyazlatma, diş beyazlatma işlemi, dişlerin renk bozulmasından önceki haline dönmesi için yapılmaktadır. Bu işlemin mutlaka klinikte ve uzman hekim tarafından uygulanması gerekmektedir. Diş etlerini korumaya alan bariyerin uygulanmasından sonra beyazlatma aşamasının bir ışık aracılığıyla diş etlerinde etki göstermesi sağlanmaktadır. İşlem bittikten sonra dişler yıkanıp kurutulur ve dişlerde hassasiyet meydana gelmemesi için flour uygulanmaktadır. Dişlerde çatlak bulunuyorsa işlem yapılmaz çünkü %37,5 ve % 42,5 ‘lik bir hidrojen peroksit içerdiğinden çatlak olan dişlerde çok daha fazla hassasiyet olacaktır. Dişlerde çürük bulunuyorsa önce tedavi edilir. Daha sonra beyazlatma işlemi uygulanır ve dolguların tonu koyu kalırsa beyazlatma işleminin yapılmasından 10 veya 15 sonra dolgular yenilenmektedir. Beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra beyazlığın kalıcı olmasının devamı için isteyenlere; Hidrojen peroksit yüzdesi az olan evde beyazlatma ajanı sunulmaktadır.

Ataşehir diş beyazlatma kliniğinde evde kullanılacak olan home bleahing için dişlerden alt ve üstten ölçü alınarak beyazlatma plakları laboratuarda yapmaktadır. Beyazlatma ajanını kullanımı ise şu şekilde olmalıdır;  Her dişe eşit miktarda ve bir pirinç tanesi boyutunda ajanı plağa sıkıp dişlerine takması gerekmektedir. Plaktan taşan fazla ajanların da silinmesi gerekmektedir. Diş beyazlatma dişlere zarar vermemektedir ve kalıcı bir hasar ya da diş yüzeyinde görülen herhangi bir değişiklik gösteren bir araştırma bulunmamaktadır. Diş beyazlatma işlemini güvenilir bir şekilde gerçekleştirmek ve bundan memnun kalmak istiyorsanız alanında uzman olan diş doktorlarına başvurup bu işlemi gerçekleştirmeniz diş sağlığınız için daha faydalı olacaktır. Diş beyazlatma işleminde kullanılan diş jelleri küçükte olsa diş hassasiyetine neden olabilmektedir. Sıcak ve soğuk içecekler ayrıca havaya dahi olan hassasiyetiniz rahatsızlık vermektedir. Dişlerinizde meydana gelen hassasiyet 24 ila 48 saat arasında son bulmazsa beyazlatıcı kullanımını bırakmanız önerilmektedir. Buna rağmen hassasiyetin devam etmesi durumunda doktorunuza danışarak alacağınız diş macunu ya da önereceği krem hassasiyetinizi ortadan kaldıracaktır. Diş beyazlatma işlemi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bazı hastaların dişlerinde 1-2 günde beyazlama gözlemlenirken, bazılarındaysa bu süre 1-2 aya kadar uzayabilir. Genel anlamda ise yaklaşık olarak iki üç hafta içerisinde beyazlatma işleminden olumlu sonuç alınmaktadır. Antibiyotik kullanımı sonucunda dişlerde grileşme meydana gelmektedir. Bu problem sarı dişlere göre daha uzun bir sürede çözülmektedir. Dişlerde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa, beyazlaşma da bu duruma kıyasla daha etkili olmaktadır. Diş beyazlatma işlemi sonrasında diş rengi önce parlaklığını kaybeder 6 ay ile 2 yıl arasında sabit kalmaktadır. Hamilelik sırasında ve yeni doğum yapıldıysa beyazlatma işlemi tavsiye edilmez. Bu konuyla ilgili herhangi bir araştırma-çalışma sonucu bulunmamakla birlikte üretici firmalarda bu işlemlerin hamile ve emziren kadınlarda uygulanmasını kesinlikle tavsiye etmemektedir